Η σχολική περιφέρεια του σχολείου μας

Ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας σας το παιδί σας, εγγράφετε σε συγκεκριμένο δημόσιο σχολείο, καθώς κάθε δημόσιο σχολείο έχει τη δική του σχολική περιφέρεια.

Κάθε δημόσιο σχολείο έχει τη δική του σχολική περιφέρεια, που οριοθετείται με βάση συγκεκριμένες οδούς. Έτσι το κάθε σχολείο εγγράφει τους μαθητές που διαμένουν στην περιοχή που εμπερικλείει η σχολική του περιφέρεια. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 201 του 1998:
«Κάθε δημόσιο Δημοτικό Σχολείο έχει δική του σχολική περιφέρεια και σ’ αυτό φοιτούν οι μαθητές/τριες που διαμένουν στην περιφέρειά του. Σε Δήμους ή Κοινότητες που λειτουργούν περισσότερα από ένα σχολεία τη σχολική περιφέρεια ορίζει ο αρμόδιος Διευθυντής της Διεύθυνσης ή του Γραφείου Εκπαίδευσης, αφού λάβει υπόψη του την πρόταση της Δημοτικής ή Κοινοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων».
Σύμφωνα με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα:
«Εγγραφή μαθητή ο οποίος διαμένει σε περιοχή που δεν ανήκει στη σχολική περιφέρεια του σχολείου μπορεί να γίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του αρμόδιου Προϊσταμένου της Δ/νσης ή του Γραφείου Π. Ε. Οι εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις αφορούν θέματα υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, περιπτώσεις αλλαγής περιβάλλοντος μαθητού σύμφωνα με το εδάφιο δ. της παρ. 8 του άρ. 13 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος».

Στο χάρτη οριοθετείται η σχολική περιφέρεια του σχολείου μας

πηγή: ΠΟΛΥΟΔΗΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ