Μαχες στα Μετόπισθεν…στο Γηροκομείο!

IMG 1770

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε το γηροκομείο του Ρεθύμνου και παρουσίασε την παράσταση “Μάχες στα μετόπισθεν”.

Οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες τους μικρούς μας ηθοποιούς και παρακολούθησαν με θαυμασμό την παράσταση που είχαν ετοιμάσει, υπενθυμίζοντάς τους τη σημαντικότητα των ανθρώπων που έμεναν πίσω, κατά τις περιόδους των πολέμων.

Βέβαια, πέρα από αυτό, μετέφεραν και μηνύματα αγάπης, πίστης και ελπίδας, που ως αναπόσπαστα μέλη της κοινωνίας, προσέφεραν εθελοντικά ένα ευχάριστο θέαμα για τους ηλικιωμένους, κάνοντάς τους παρέα μέσα από την τέχνη του θεάτρου, που αποτελεί ένα μείζον κοινωνικό γεγονός και μορφοεκπαιδευτικό αγαθό, ενώ οι ίδιοι τους δώρισαν κάποιες ζωγραφιές τους. 

Φυσικά, δεν έλειψαν στιγμές συγκίνησης, καθώς ήχησαν οι χαρούμενες φωνές των παιδιών στους χώρους του ιδρύματος, δίνοντας ζωντάνια και χαρά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ανάγκη από παρέα, κοινωνική αλληλεπίδραση και σύνδεση με ανθρώπους, που θα τους υπενθυμίζουν πως η ζωή, σε κάθε φάσμα της, είναι ωραία.

IMG 1769
unnamed 13
IMG 1771