Project Διατροφής

unnamed 2

Την Πέμπτη 27 Απριλίου ξεκίνησε το πρόγραμμα ¨Διατροφή και υγεία¨ που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα γινόταν κάθε εβδομάδα, για δύο διδακτικές ώρες και έπαιρναν μέρος δύο τάξεις κάθε φορά.

Αρχικά, το πρόγραμμα ξεκινούσε μέσα στην τάξη και μέσω ενός πιο θεωρητικού πλαισίου ενημερωνόντουσαν για την διατροφική αξία των τροφίμων και για τον τρόπο που μπορούν να φτιάξουν ένα σωστό πρωινό. Μάθανε λοιπόν και μέσα από σύντομες ασκήσεις πως ένα σωστό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει ένα στοιχείο από τις τρεις βασικές ομάδες: των δημητριακών, των γαλακτοκομικών και των φρούτων/λαχανικών.

Στη συνέχεια, τα παιδιά βγαίνανε στον προαύλιο χώρο, όπου εκεί θα φτιάχνανε μόνα τους πλέον ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό, από τον μπουφέ που είχαν επημεληθεί εκπαιδευτικοί και γονείς. Ο μπουφές περιελάμβανε τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων κι έτσι με έναν πρακτικό και παιγνιώδη τρόπο έγινε ευχάριστα η γενίκευση των γνώσεων τους.

Τέλος, για την υλοποίησή του προγράμματος συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί της ομάδας ¨Κοινωνία και σχολείο¨ : Γκουτζαμάνη Βασιλική, Φαρμάκης Ηλίας, Παντελής Γιαννουλάκης, Τζεκάκη Πολύμνια, η Δρ. Ειρήνη Β. Θεοδωράκη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν  στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού.